I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története (2024)

Értékelés:

45 szavazatból

Szerinted?

18 hozzászólás

Whitney Houston minden idők egyik legnagyobb női R&B popénekese volt. A film nyomon követi minden idők egyik legnagyobb női R&B popénekesének útját az ismeretlenségtől a zenei szupersztárságig.

Bemutató dátuma: 2022. december 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Naomi Ackie

Whitney Houston

Stanley Tucci

Clive Davis

Clarke Peters

John Houston

Tamara Tunie

Cissy Houston

Ashton Sanders

Bobby Brown

Alkotók

 • Kasi Lemmons
 • Anthony McCarten
 • Barry Ackroyd
 • Daysha Broadway

Stáblista mutatása

Kapcsolódó cikkek:

20 éve nem volt ilyen vacak karácsonyi szezonja a moziknak

Az extrém hideg időjárás és az ünnepi készülődés miatt sok amerikai otthon maradt inkább a...

Hátborzongatóan jó a Whitney Houstonról szóló életrajzi film trailere

Naomi Ackie brit színésznő a Whitney Houston-rajongók szerint is kiválóan alakítja a többszörös Emmy- és...

Szerkeszd te is a Port.hu-t!

Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk!

Küldés

Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!

Játszási időpontok

 • Idő szerint
 • Hely szerint

 • HBO 3

 • HBO

 • HBO 3

 • HBO 3

június 10. - hétfő

 • 23:21

június 20. - csütörtök

 • 23:15

június 21. - péntek

 • 07:30

június 13. - csütörtök

 • 09:01

Hozzászólások

6/10

Ahoj poplacsek 2023 okt. 01. - 20:38:10 6/10 Előzmény KeyAccountManagerkovács

Mert szeretek filmeket nézni. Sok kiváló filmet láttam olyanokról, akiknek nem vagyok a rajongója.

Válasz

offtopic

KeyAccountManagerkovács 2023 okt. 01. - 09:34:11 Előzmény Ahoj poplacsek

"Én nem voltam sose a rajongója"
Akkor miért nézted meg a róla szóló 2 órás filmet?

Válasz

I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története (4) 5/10

sexykex 2023 szept. 13. - 22:04:06 5/10

Egy ekkora sztár megérdemelt volna egy jobb feldolgozást. Lehet, hogy hitelesen követi életének történetét, de mindezt felszínesen és unalmasan teszi. Annak ellenére, hogy sok eredeti Whitney Houstont hallhatunk, valamiért rossz helyre kerültek ezek a dalok és nagyon hiányzik az egykori előadó szemkápráztató csillogása.

Válasz

10/10

nefefe 2023 aug. 31. - 07:30:56 10/10

--- Lehet spoileres --- Kezdeném azzal, hogy némiképp elfogult vagyok, mert nagyon nagyra tartottam Whitney Houston-t. Film egy nagyon tehetséges énekesnőről, aki még ma is élhetne és alkothatna (most lenne 60 éves) – ha nem téved rossz útra. Én úgy látom az egész probléma ott kezdődött, amikor összejött Bobby Brown-al. Ő volt minden jó elrontója, ő szoktatta drogra, ott kezdődtek a bajok – és ő még mindig él… Ja és ott volt az őt teljes mértékben kihasználó apa, aki király-módon megélt lányából. Nagyon rossz érzés volt végignézni, hogy mi történt az egykor szárnyaló, mindent elérő, rekordokat döntögető énekesnővel, akit nem véletlenül neveztek úgy, hogy a HANG. Tényleg az volt, nagy űrt hagyott maga után, nagyon kevés hozzá – valamilyen mértékben – hasonló tehetséget találni manapság. És sajnos már az egyetlen lánya sem él, aki 22 évesen hasonló módon halt meg, mint az anyja. A főszereplő Naomi Ackie angol színésznő teljesen ismeretlen volt számomra, és azt kell mondanom, ezzel a filmmel beírta magát a filmtörténetbe. Alakítása nekem nagyon tetszett, és úgy ahogy Rami Malek megkapta az Oscar-t a Bohém rapszódiáért, vagy Austin Butler a Golden Globe-t az Elvis-ért, szerintem Naomi ugyanúgy megérdemelt volna valamilyen díjat ezért a filmért. Olyan élethűen játszotta az énekesnőt, hogy sokáig úgy éreztem, tényleg ő énekel. Persze nem így volt. Szomorú történet, de jó, hogy emléket állítottak egy óriási tehetségnek, aki még mindig alkothatna, ha egy kicsit jobban odafigyel az életére. A végén nem volt semmi amit az apja művelt halálos ágyán! Még képes volt milliókat követelni lányától. Vajon mire akarta elkölteni hátralévő kis idejében? Nagy film nagy zenékkel, megható, felemelő és felháborító pillanatokkal, mindenképpen érdemes megnézni.

Válasz

8/10

Gaddemon 2023 aug. 13. - 21:55:46 8/10

Nekem nagyon tetszett a film és a 2,5 óra hamar elröppent, mondjuk én imádom a számait, és ez a film valójában egy dalgyűjtemény volt (ahogy olvastam, nem is a főszereplő énekelt javarészt, hanem Whitney hangját használták), rövidebb életrajzi adalékok beiktatásával. Az vitathatatlan, hogy a valaha élt egyik legfantasztikusabb hangú énekesnő volt, ugyanakkor nem találtam akkora egyéniségnek (ellentétben pl. Michael Jacksonnal).
Az életéről nem sokat tudtunk meg, igazából aki csak innen-onnan olvasott bulvár dolgokat régebben, még az is többet tudott róla, mint amit a film elmondott. Lehetett volna ennél sokkal részletesebb és teljesebb, akár mint az Elvis vagy Elton John életéről szóló mozik. A férfjével való kapcsolatának bemutatását nagyon hiányosnak éreztem.
A szereplők elfogadhatóak voltak, S. Tucci nem a kedvencem általában, de itt nagyon jól játszott, és az eddigi szerepeitől eltérő karaktert hozott. A B. Brownt alakító gyerek viszont egy bohóc; én komolyan nem tudom, hogy lehetett egy ilyen majmot találni erre a szerepre.
Kikapcsolódásnak, hangulatjavítónak tökéletes.

Válasz

6/10

Ahoj poplacsek 2023 máj. 29. - 13:30:47 6/10

Én nem voltam sose a rajongója, rendesen be is sokalltam a végére a zenétől. Meg is fogalmazódott bennem, hogy miért. Nála nem az volt a lényeg, hogy a zeneszámok önálló érzéseket és gondolatokat fogalmazzanak meg, hanem hogy rendkívül nagyívű himnuszok legyenek, amikben jól ki lehet énekelni a különben kétségtelenül kivételes képességeit.

De különben mint produkció rendben volt, Stanley Tucci mint mindig, most is hozta a tőle megszokott magas színvonalat.

A sorsának a tragikus alakulását igen eufemisztikusan és kíméletesen érintette a történet, így szerintem nem egy tényleges életrajzi, hanem egy a munkássága előtt tisztelgő rajongói mozit láthattunk.

Válasz

I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története (5) 8/10

stoti8 2023 ápr. 27. - 16:17:37 8/10

Na a 10.percbe kiderült hogy b..i volt...ezt se tudtam

Válasz

6/10

Atis88 2023 ápr. 23. - 21:00:15 6/10

Hát, többet ki lehetett volna hozni ebből minden szempontból. A sztoriból sokminden kimaradt. A színészek nem annyira lettek eltalálva a főbb szerepekben, kivétel Tucci. A többiek már vagy kinézetre és/vagy tehetségileg nem tudták hozni amit kell. A zenéket is gondosabban össze lehetett volna válogatni, az ismertebbekből több kellett volna bele.

Válasz

5/10

Anna Dé 2023 ápr. 02. - 20:22:57 5/10

Amikor azt mondod a hamisítványra hogy kicsit gagyi, nahát erre is pontosan ezt mondod. Engem valahogy nem kötött le a film, hosszú is volt, meg semmi átütőt nem éreztem benne. A Bobby Brownt alakító színész meg egyenesen szánalmas volt. Ultragáz. Nem hiszem el az eredetiről hogy ő ilyen lett volna. Ha kihagyom a filmet, se sokat vesztek. 5 pont

Válasz

k11zoltan 2023 márc. 31. - 20:38:20

Valóban nem volt jó film. Az igazi Houston helyesebb volt, mint itt a színésznő.
A 2018-as dokumentum film tetszett eddig az életéről.

Válasz

k11zoltan 2023 márc. 31. - 20:36:18 Előzmény Zsolti-kun

"Az sem lett soha hivatalosan megerősítve, hogy ténylegesen kábítózott volna"
Mármint a halála napján.
Mert amúgy kemény drogos volt egy időben saját bevallása szerint is.

Válasz

6/10

kispalissaci 2023 márc. 11. - 23:33:43 6/10

Csalodas. Bar a szineszno mindent megtesz, a forgatokonyv es a rendezes is ramaty, felszines, meg csak a felszint sem kapargatja igazan… vegig ugy neztem, hogy folyamatosan elegedetlenseget ereztem. Aki sokat tud Whitney-rol annak ez film plane csalodas lesz, aki meg nem sokat tud rola es a film utan se fog igazan tobbet.

Válasz

6/10

Zsolti-kun 2023 jan. 20. - 10:12:30 6/10

Amilyen jól indul a film, sajnos - a hosszú játékidő ellenére - annyira sekélyes és hiányos lett a végére. Érdekes vagy furcsa módon egy titkos letagadott viszonyt teljes tényként kezel, míg a férje viselt dolgai kimaradtak és Whitney halála is lehető legrosszabb téveszmeként lett bemutatva. Most vszl. elrettentő példát akartak a tinik elé a kábítózással, de nem abba halt bele. Az sem lett soha hivatalosan megerősítve, hogy ténylegesen kábítózott volna. Csak a mocsok férje kente rá. Aki nem tud róla semmit, annak értelmezhetetlen. Aki ismeri a történetét, neki zavaró. Érdekes módon pont a titkolt viszonyt még nagyon szépen bemutatja, utána szétcsúszott az egész. Csak a zenék miatt és azok megszerettetésében kiemelkedő. Nem rajongok a jazz-ért és valójában nem mindent ismertem Whitney dalaként, de azóta kifejezetten hallgatom őt. Egyéb téves szituáció, hogy legnagyobb R&B énekesnőnek kiáltja ki a film is és valójában többnyire jazz-t ölel át. (Talán funky-t is el lehet csípni a filmből.)

Válasz

10/10

Ildikó Nóra 2023 jan. 06. - 19:39:42 10/10

A filmet érdemes megnézni, nekem tetszett, emberi, megható, szép, szórakoztató, szomorú, elgondolkodtató is egyben; kikapcsolódásnak teljesen jó. Gyorsan eltelt a moziban a 2,5 óra, tudtam volna még nézni a filmet. Tetszett a rendezés, a szereposztás, az operatőri munka, a ruhák, kiegészítők, sminkek, frizurák, szuper filmzene és a szinkron is. A főszereplőknek jól állt a szerep és jól is játszottak, különösen Naomi A., Tamara T., Stanley T. is. Jól bemutatja a csodás Whitney H. életét; nekem sokkal jobban tetszett, mint a Bohém rapszódia c. film, Naomi A. hasonlított is több szempontból Whitney H-ra; Rami M-nél azonban nem éreztem ezt Freddie M. kapcsán.

Válasz

5/10

Deepeche 2023 jan. 05. - 18:40:12 5/10

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Lehetett ez volna jó is, de nem lett. Mondjuk onnantól, hogy megtudtam, hogy a Bohém rapszódia forg.könyv.írójától, túl nagy reményeket nem fűztem hozzá.
"Robyn"-t bírtam, a többiek játéka üres, lélektelen, erőltetett. Szegény főszereplő lány meg sokszor inkább volt Angela Bassett és Tina Turner szerelemgyereke, mint Whitney. (Az a tacskó Bobby Brown meg, jesszus!)
Egyszer egy Story4 fajsúlyú csatornán csíptem el Whitney történetét TV-film formájában, az ottani kivitelezés és színészi játék sokkal jobban bejött.

Válasz

1/10

hbernadett 2022 dec. 30. - 23:14:22 1/10

Nagyon gyenge forgatokonyv volt, ebbol a sztoribol sokkal tobbet kellett volna kihozni... Semmi karakterfejlodes, semmi drama... Felmondtak al zenei lexikont...

Válasz

I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története (6) 5/10

dandelion83 2022 dec. 24. - 05:29:02 5/10

Nekem sajnos egyáltalán nem tetszett, az alkotóknak sikerült a világ egyik legszebb hangú énekesnőjének az életéről egy felszínes, szív nélküli, unalmas, és túl hosszú alkotást összehoznia. Mint film, nálam megbukott. Azért adtam rá mégis öt csillagot, mert imádom Whitney Houston-t, és a dalait nagyon jó volt hallgatni órákon keresztül, de ettől még nem lesz jó a film. Pedig rengeteg potenciál volt benne, ezt most kihagyták az alkotók. Kár érte, nagyon vártam.

Válasz

I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6021

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.